Profesionalno snimanje pesama u Svratištu

Dve edukativne pesme, nastale za potrebe projekta, profesionalno su snimljene u prostorijama Svratišta za decu u Krfskoj 7a, 18. decembra 2017. godine. U pitanju su pesme “Ala i sedam padeža”, i ” Kruženje vode u prirodi”.

Pesma “Ala i sedam padeža”, koja je namenjena prvenstveno deci školskog uzrasta, ima za cilj da pomogne deci da lakše usvoje padeže i na zanimljiv i duhovit način ih uči kako se padeži zovu, na kojem su mestu i koja su pitanja koja treba da postavimo da bismo znali koji padež se koristi. Pesma je nastala kao koprodukcija Art Aparata i Fanki Mankiz produkcije. Autorka muzike je Maja Ćurčić, a autorka teksta Mina Sablić. Iako namenjena prvenstveno školskom, zbog jednostavnog načina i radnje koja je zanimljiva i lako pamtljiva, ova pesma je postala veoma popularna i kod dece predškolskog uzrasta.

Pesma “Kruženje vode u prirodi” ima za cilj opisivanje različitih agregatnih stanja kroz koje prolazi voda i osvešćivanje promena koje se događaju u njoj. Pesma je namenjena deci predškolskog uzrasta. Autorka teksta za ovu pesmu je Mina Sablić, a autorka muzike Maja Ćurčić

Pesma je snimljena uz pomoć beogradskog sastava Horkestar, koji se pojavljuje u obe numere.